Sürgősen újítsa meg digitális gépjárművezetői kártyáját!

 

Ha június 15- és szeptember 30 között jár le a régi kártya érvényessége!!!

Azonnal adja le a vezetői kártya megújítási igényét!!!

A digitális gépjárművezetői kártyára vonatkozó új EU-s intézkedés értelmében 2019. június 15-e után csak új típusú, úgynevezett második generációs (GEN2) digitális tachográf kártyákat adhatnak ki a tagállamok arra illetékes hatóságai. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ugyanakkor jelezte, hogy előreláthatólag 2019. szeptemberéig nem tudnak majd GEN2-es kártyákat kiadni, ezért a következő 3-4 hónapban lejáró kártyákat még 2019. június 15. előtt meg kell újítani.

Kérjük, ellenőrizzék a foglalkoztatott gépkocsivezetők digitális gépjárművezetői kártyájuk érvényességi idejét, és amennyiben a kártya a fent jelzett bő három hónapos időszakban jár le, sürgősen vegye fel a kapcsolatot időpont foglalás céljából a gépkocsivezető a kártyák kiállítására az illetékes Kormányhivatalok egyikénél.

Kérjük, hogy a gépkocsivezető az időpont foglaláskor értesítse a Kormányhivatalt arról, hogy a fent jelzett időszakban lejáró digitális gépjárművezetői kártya megújítását kéri azért, hogy az átmeneti időszakban se legyen probléma a folyamatos munkavégzésben.